Basara za NIN: "Pitajte Tadića zašto je država kojom je predsedavao ustuknula"

Svetislav Basara govorio je u intervjuu za NIN, između ostalog, o navodnom nestanku dva minuta sa snimka nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac.

Izvor: NIN

Četvrtak, 09.01.2020.

11:26

Basara za NIN:
Screenshot/TV Prva

Na pitanje znamo li koliko vredi život u Srbiji uz napomenu da je predsednik video snimak pre tužilaštva koje je navelo da nedostaju dva minuta snimka saobraćajne nesreće u Doljevcu kada je automobil u kome je bio Zoran Babić usmrtio Staniku Gligorijević, Basara je rekao:

"Pominjete dva minuta koja nedostaju na snimku sa naplatne rampe. Imate li vi predstavu koliko je u Srbiji - ne minuta, nego desetina godina - izbrisano na snimcima sa raznoraznih mesta zločina".

"Interesantno, međutim, sa snimka javnog streljanja Zorana Đinđića nije izbrisan ni sekund. Snimak je bio dostupan i pretprošlom srpskom predsedniku Tadiću, koji je, osim što je bio predsednik Srbije, bio i predsednik postđinđićevske Demokratske stranke, ali ne samo da je propustio da tužilaštvo koje pominjete pritisne - a imao je moć istovetnu Vučićevoj - da istraži političku pozadinu atentata, nego je stupio u kohabitaciju (što u prevodu znači švaleracija) sa Dačićem i najsumnjivijim političkim pozadincem Koštunicom...", naveo je Basara.

On smatra da "stvar slično stoji i sa smrtnim slučajem na naplatnoj rampi Doljevac".

"Davno bi njega prekrio zaborav da ova besmislena i bezidejna opozicija ne misli (pogrešno) da će time naneti političku štetu Aleksandru Vučiću. Čista glupost. Svaka politička šteta za Vučića je korist. On, uostalom, svoj uspon i duguje teško popravljivoj političkoj šteti koju je napravio prethodni režim. Slučaj, inače, Koštuničinog neodazivanja na poziv državne institucije - zbog čega je neizostavno morao biti priveden sa lisicama - dogodio se za vreme vladavine takozvanog Borisa Tadića. On često daje intervjue NIN-u, tako da ćete imati prilike da zanimljivo pitanje - zašto je država kojom je predsedavao ustuknula pred potpisima Bećkovića, Ćosića i Čavoškog - postavite njemu...", dodao je Basara.

Ovim povodom kontaktirali smo Borisa Tadića kako bi dao svoj komentar. Nekadašnji predsednik uputio nas je ka ličnom Tviter nalogu, gde je odgovorio na Basarinu izjavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: