Vučić: Retko ko je nazvao Srbiju i Srbe "šakom jada"

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da će dve zemlje morati da imaju suštinski bolje odnose.

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2020.

15:44

Vučić: Retko ko je nazvao Srbiju i Srbe
EPA/ SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Vučić je dodao da je "malo koji svetski državnik" nazvao Srbiju i Srbe "šakom jada", kako je to svojevremeno učinio novoizabrani hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Vučić je, upitan šta očekuje u odnosima Srbije i Hrvatske, rekao da će Srbija sa oduševljenjem da pozdravi svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

"Pozdravićemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama", rekao je Vučić u Istanbulu.

On je istakao da je Srbija vrlo otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da je ona neophodna ukoliko obe zemlje žele da opstanu na ovim prostorima i da zaustave veliki odliv ljudi koji je, navodi, proporcionalno veći u Hrvatskoj.

"Saradnja je ključna reč, a da li ćemo uspeti...", rekao je Vučić i dodao da je malo koji svetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", ali da je bez obzira na to čestitao Milanoviću pobedu na izborima.

"Želim da verujem da je to rečeno u nekom trenutku u kojem... ne znam šta se dogodilo. U svakom slučaju, mi ćemo morati suštinski da imamo bolje odnose sa Hrvatskom i Hrvatima", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: