Hiljade kilometara od Australije: Dim stigao i do Južne Amerike i Antarktika

Dim od šumskih požara u Australiji prešao je Tihi okean i stigao do gradova u Južnoj Americi, upozorila je danas Svetska meteorološka organizacija (WMO).

Izvor: B92

Utorak, 07.01.2020.

21:01

Hiljade kilometara od Australije: Dim stigao i do Južne Amerike i Antarktika
Getty images/David Gray / Stringer

Dim je nebo nad Oklandom na Novom Zelandu vec obojio u narandžasto, ali i nebo nad jako udaljenim gradovima u Južnoj Americi je posivelo, a WMO podseća i na izveštaje o izrazito crvenom zalasku Sunca u argentinskom glavnom gradu Buenos Airesu.

"Požari su izazvali opasno zagađenje vazduha i zapretili zdravlju ljudi u velikim gradovima u Australiji i na Novom Zelandu, dok je dim prešao hiljade kilometara preko Pacifika do Južne Amerike", rekla je portparol WMO Kler Nulis novinarima u Ženevi.

Ona je dodala i da je dim je verovatno stigao do Antarktika.
Koala povreðena u požarima Getty images/Nathan Edwards / Stringer
Getty images/Brett Hemmings / Stringer

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: