"Migranti oteli Nenada Čanka"; "Jezive i nedopustive poruke mržnje Sergeja Trifunovića"

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš je kritikovao lidera PSG Sergeja Trifunovića zbog njegovog "tvita" o migrantima uz vređanja predsednika LSV Nenada Čanka.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Screenshot/O2
Foto: Screenshot/O2

Kostreš je ukazao da tako ne može da se ponaša jedan od lidera građanske Srbije.

Kako Kostreš tvrdi, Trifunović je na "Tviter" stavio fotografiju na kojoj dva Afrikanca nose svinju, i ispod nje napisao:"Imigranti oteli Nenada Čanka".

"Jezivo je i nedopustivo da bilo ko danas u Srbiji šalje takve poruke mržnje u kojoj su migranti crni i vrlo verovatno lopovi, a politički neistomišljenici 'zaklane debele svinje'. Ne razumem kako gospodin Trifunović ovakvim porukama želi da bude jedan od lidera građanske Srbije", napisao je Kostreš u izjavi.

Kostreš je dodao da "ostrašćenost, mržnja i uvrede" nisu poruka koju građanski opredeljeni birači očekuju i s kojom se može pobediti autoritarna vladavina Aleksandra Vučića.

Građani, napisao je on, "očekuju rešenja kako pobediti nacionalizam i centralizam i autoritarnu vladavinu Vučića, ali i dati alternativu nacionalističkoj, proruskoj, samoproklamovanoj pravoj opoziciji".

"Iskreno se nadam da će i ostali akteri na građanskoj strani političke scene poslati poruku da su ovakve stvari nedopustive i neprihvatljive", zaključio je Kostreš.

strana 1 od 126 idi na stranu