Opozicija u Venecueli: Ovo je parlamentarni puč

Protivnici predsednika Venecuele Nikolasa Madura smatraju da se večeras dogodio "parlamentarni puč".

Izvor: B92

Nedelja, 05.01.2020.

22:10

Opozicija u Venecueli: Ovo je parlamentarni puč
EPA-EFE/RAYNER PENA R.

Opozicija kao "parlamentarni puč" vidi postupak poslanika Luisa Pare, rivala Huana Gvaida, koji se sam proglasio za predsednika parlamenta Venecuele, mesto koje je Gvaido mislio da će ponovo osvojiti.

U odsustvu Gvaida i brojnih poslanika opozicije koji su bili sprečeni da prisustvuju raspravi u parlamentu zbog dugih policijskih kontrola van zgrade parlamenta, Luis Para je uzeo megafon i sam se proglasio za predsednika parlamenta, preneli su večeras mediji u Venecueli.

Opozicija lojalna Gvaidu, kojeg je oko 50 zemalja priznalo za prelaznog predsednika Venecuele, saopštila je da se Para sam proglasio bez glasanja i kvoruma i da to smatra "parlamentarnim pučom".

Para je isključen iz opozicione strane "Prvo pravda" (Primero Justicia) nakon što su se na internetu pojavile informacije da je primio mito kako bi podržao jednog kolumbijskog biznimena umešanog u neku aferu korupcje.

Para je uprkos tom isključenju iz stranke i dalje u opoziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: