"On je terorista u odelu"

Iranski ministar informisanja i komunikacionih tehnologija Azari Jahromi oglasio se nakon što je u petak u napadu SAD ubijen iranski general Kasem Sulejmani.

Izvor: Sputnik

Nedelja, 05.01.2020.

10:47

EPA-EFE/ Yuri Gripas/ arhiva

Jahromi je na svom Tviter nalogu predsednika SAD Donalda Trampa nazvao "teroristom u odelu", preneo je Sputnik.

U svom tvitu, Jahromi je američkog predsednika uporedio sa Adolfom Hitlerom i Džingis-Kanom, koji su, prema rečima ministra, mrzeli kulturu, dodajući da će Tramp uskoro naučiti da niko ne može pobediti "Veliku iransku naciju i kulturu". Jahromijev tvit dolazi kao odgovor na Trampovu pretnju u kojoj se zakleo da će pogoditi iranske ciljeve "vrlo snažno i brzo" ako Iran napadne američke državljane ili imovinu.

Trampova izjava je, takođe, bila izavana iranskim ministrom spoljnih poslova Javadom Zarifom koji je podvukao da će pretnje američkog predsednika, ako se ostvare, predstavljati još jedno kršenje međunarodnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: