"Nismo izveli vazdušni napad u Iraku"

Koalicija predvođena SAD saopštila je danas da nije izvela vazdušni napad blizu kampa Tadži severno od Bagdada.

Izvor: B92

Subota, 04.01.2020.

08:15

Ilustracija: Tanjug/Iraqi Prime Minister Press Office via AP

Kako je portparol koalicije napisao na Tviteru, prethodnih dana koalicija nije izvela nijedan napad, prenosi Rojters.

Iračke Narodne mobilizacione snage (PMF), krovna organizacije šiitske milicije koju podržava Iran, saopštile su da su SAD izvele napad u kojima je poginulo šest osoba, a troje je povređeno i u kritičnom je stanju.

PMF je saopštio da je u napadu stradao konvoj zdravstvenih radnika.

U napadu SAD na aerodrom u Bagdadu u petak ubijeni su iranski general Kasim Sulejmani i lider PMF-a Abu Mahdi al Muhandis.

Pogreb za obojicu organizuje PMF, a povorka se kreće prema šiitskom svetom gradu Kerbali i Najafu.

Kako se navodi, hiljade ljudi se već okupilo u Bagdadu uoči početka procesije, a mnogi od njih nose iračke i vojne zastave.

Agencije: Novi vazdušni napad SAD u Iraku

SAD su izvele novi vazdušni napad u Bagdadu na dva vozila, severno od Bagdada, u kojima su se nalazili pripadnici snaga koje podržava Iran, prenele su agencije.

Rojters navodi da je poginulo šest osoba, a tri su teško ranjene.

Neimenovani izvor iz iračke vojske rekao je za Rojters da su meta bile iračke Narodne mobilizacione snage (PMF), krovna organizacije šiitske milicije, koju podržava Iran, u blizini kampa Tadži severno od Bagdada.

Iracka televizija El Ahad objavila je ranije snimak sigurnosnih kamera na kojem se vidi trenutak kada je eksplodirao projektil lansiran sa americkog drona.

Novi napad usledio jr manje od 24 časa otkako je u Bagdadu ubijen jedan od najmoćnijih iranskih generala Kasim Sulejmani, komandant snaga Kudsa, jedinice za specijalne operacije Revolucionarne garde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: