Indija: Upućen tim pedijatara u bolnicu gde je umrlo 100 dece

Indijsko ministarstvo zdravlja uputilo je tim pedijatara i drugih medicinskih stručnjaka u grad Kota, gde je u poslednjih mesec dana preminulo više od 100 dece.

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

13:32

Indija: Upućen tim pedijatara u bolnicu gde je umrlo 100 dece

Indijski ministar zdravlja Harš Vardhan rekao je da će stručnjaci analizirati kliničke protokole, pružanje usluga, dostupnost radne snage i opremu za negu majki, novorođenčadi i pedijatrijsku negu u bolnici Kota medikal koledž u državi Radžastan.

Vlada Radžastana saopštila je da nije bilo nemara lekara, jer je većina preminule dece koja su bila upućena u bolnicu u gradu Kota iz udaljenih sela, uključujući i novorođenu decu, imala malu težinu po rođenju, bila prevremeno rođena ili dobila infekcije pri rađanju.

Državni ministar Ašok Gehlot naveo je na svom nalogu na Tviteru da je Ministarstvo zdravlja obezbedilo najbolju opremu u bolnici, koja se nalazi 400 kilometara jugozapadno od Nju Delhija.

Indijska novinska agencija Pres trast je, međutim, citirala neke neimenovane zvaničnike Ministarstva zdravlja da više od 70 odsto ključne opreme poput infuzionih pumpi, grejača i raspršivača za novorođenčad nije bilo u radnom stanju u bolnici.

Agencija je, takođe, navela da postoji nedostatak lekara i pomoćnog osoblja na odeljenju pedijatrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: