"Još jedan necivilizacijski atak u Beogradu"

Više stotina navijača Crvene zvezde okupilo se sinoć ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, gde su ponovo pokušali da, zapale crnogorsku zastavu.

Izvor: B92

Petak, 03.01.2020.

10:18

FOTO TANJUG/ MILICA NIKOLIC

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je da je reč o "još jednom necivilizacijskom ataku na Ambasadu Crne Gore i crnogorsku zastavu".

"Sinoć u Beogradu još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu Crne Gore i crnogorsku zastavu. Zaprepašćujući je odnos vlasti Srbije. Crna Gora je još jednom pred izazovom odbrane nezavisnosti i slobode. Sačuvaćemo našu Crnu Goru uprkos mržnji kojom je zasuta od istih aktera unutar i van njenih granica!", poručio je Marković na Tviteru.

Podsećamo, u četvrtak uveče posle košarkaške utakmice na kojoj je Crvena zvezda pobedila Bajern iz Minhena u "Štark areni" u Novom Beogradu, masovno su došli ispred poslovne višespratnice u kojoj je i Ambasada u Knez Mihailovoj ulici i protestovali zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Pozvali su ostale navijačke grupe da im se pridruže i 17. januara se okupe na protestu koji najavljuju neki od njih.

Navijači su ispred zgrade, u kojoj su na višim spratovima prostorije Ambasade, ispaljivali pirotehniku, gađajući više puta raketama za vatromet zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem spratu zgrade.

Nosili su plakat-zastavu s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade u kojoj je Ambasada nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše "Crna Gora i Srbija - jedna familija", ali policija nije dopustila da se priđe i vidi da li je to taj transparent koji je bio istaknut na tribini tokom utakmice.

Vikali su: "Milo - Šiptare, ne damo ti svetinje!", "Crna Gora i Srbija - jedna familija", pevali "Bože pravde" i "Tamo daleko", a uzvikivali su i "AV-AV".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: