Završen protest Delija, ispaljivali pirotehniku, gađali raketama za vatromet zastavu Crne Gore FOTO/VIDEO

Stotine navijača su se večeras razišle posle protesta ispred Ambasade Crne Gore u centru Beograda.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 02.01.2020.

21:51

Završen protest Delija, ispaljivali pirotehniku, gađali raketama za vatromet zastavu Crne Gore FOTO/VIDEO
Foto: FKCrvenaZvezda

Posle košarkaške utakmice na kojoj je Crvena zvezda pobedila Bajern iz Minhena u "Štark areni" u Novom Beogradu, masovno su došli ispred poslovne višespratnice u kojoj je i Ambasada u Knez Mihailovoj ulici i protestovali zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Pozvali su ostale navijačke grupe da im se pridruže i 17. januara se okupe na protestu koji najavljuju neki od njih.

Primećeni su pripadnici policije u civilu, dok uniformisanih nije bilo.

Navijači su ispred zgrade u kojoj su na višim spratovima prostorije Ambasade, ispaljivali pirotehniku, gađajući više puta raketama za vatromet zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem spratu zgrade.

Nosili su plakat-zastavu s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade u kojoj je Ambasada nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše "Crna Gora i Srbija - jedna familija", ali policija nije dopustila da se priđe i vidi da li je to taj transparent koji je bio istaknut na tribini tokom utakmice.

Vikali su: "Milo - Šiptare, ne damo ti svetinje!", "Crna Gora i Srbija - jedna familija", pevali "Bože pravde" i "Tamo daleko", a uzvikivali su i "AV-AV!".

Posle pobede košarkaša Crvene zvezde nad Bajernom u Štark areni, navijači beogradskog kluba su se uputili u šetnju podrške Srbima u Crnoj Gori.
Nakon utakmice "Delije" su pozvale ljude da se okupe ispred hale i da krenu u šetnju do crnogorske ambasade u Knez Mihajlovoj.

Kolona je uz pesmu i noseći srpske zastave krenula beogradskim ulicama, a ponegde je zbog njih zaustavljen i saobraćaj.

Kako navodi reporet B92, preko 5000 ljudi ulestvovalo je u šetnji podrške.
Foto: FKCrvenaZvezda
Podsetimo, Transparent "Crna Gora i Srbija, to je jedna familija" postavljen je na istočnoj strani beogradske Arene na meču košarkaša Crvene zvezde i Bajerna u Evroligi.

Reči sa transparenta navijači crveno-belih skandirali su pre starta utakmice, a skandiralo se i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: