Kim se nije obratio naciji povodom Nove godine

Severnokorejski lider Kim Džong-un nije se obratio naciji novogodišnjom porukom, prvi put od 2013. javila je agencija Jonhap.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.01.2020.

21:28

Kim se nije obratio naciji povodom Nove godine
Foto: EPA-EFE/ KCNA

Kim se tradicionalno obraća naciji prvog dana januara kako bi izložio ključne političke prioritete u novoj godini, a njegova obraćanja prenosi i nacionalna tv.

Ove godine, međutim, državna tv nije prenosila Kimov govor, javila je agencija Tas s. Njegova poruka nije objavljena ni u centralnom dnevnom glasilu Rodong Sinmun, kao ni u drugim listovima.

Umesto toga, prema pisanju Jonhapa, severnokorejski mediji su istakli značaj Kimovog obraćanja na plenarnoj sednici centralnog komiteta Radničke partije Koreje na kojoj je uputio niz poruka. On je, između ostalog, rekao da će njegova zemlja uskoro obelodaniti novo strateško oružje.

Prema Kimovim rečima, Severna Koreja neće zaustaviti svoje projekte strateškog nuklearnog naoružanja sve dok SAD budu imale neprijateljski stav prema Pjonjangu.

Osim toga, severnokorejski lider je kazao da njegova zemlja više nije u obavezi da poštuje moratorijum na nuklearne probe zbog kontinuiranih američkih raketnih proba na korejskom poluostrvu.

Kim je takođe pozvao da se pojačaju oružane snage "kako se neprijateljske sile ne bi usudile da naruše" suverenitet i bezbednost zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: