Obećanje Putina i Zelenskog: Potpuno primirje u istočnoj Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov ukrajinski kolega Volodimir Zelenski izrazili su nadu da će potpuno primirje uskoro biti provedeno u istočnoj Ukrajini.

Izvor: Avaz.ba

Utorak, 31.12.2019.

20:09

Obećanje Putina i Zelenskog: Potpuno primirje u istočnoj Ukrajini
Ilustracija: EPA-EFE/ TATYANA ZENKOVICH / YURI KOCHETKOV

Oni su razmenili novogodišnje čestitke tokom telefonskog razgovora, koji se smatra još jednim znakom popuštanja napetosti između dve zemlje od međunarodnog samita u Parizu pre tri sedmice koji je imao za cilj okončanje dugotrajnog sukoba.

Snage ukrajinske vlade i proruski separatisti koji se bore u istočnoj Ukrajini dovršili su razmenu zarobljenika prošlog vikenda, realizujući jednu od mera dogovorenih na sastanku u Parizu.

U Parizu su Putin i Zelenski takođe obećali potpuno primirje do kraja 2019. u istočnoj regiji Donbas.

Ukrajinski predsednički kabinet danas nije pružio novi datum za prekid vatre, navodeći samo da su se Putin i Zelenski usaglasili da će se to desiti "u bliskoj budućnosti", prenosi Avaz.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: