Nastavljeni protesti u Hongkongu

Demonstranti u Hongkongu šetali su kroz tržne centre i pozivali ljude da ne odustaju od demokratije u 2020. godini.

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2019.

13:31

Nastavljeni protesti u Hongkongu

Kada je palo veče, desetine učesnika protesta je ostavilo cveće nedaleko od metro stanice Princ Edvard, koja je letos bila poprište sukoba sa policijom, prenosi Rojters.

Kako se navodi, organizatori protesta planiraju da malo kasnije naprave ljudski lanac i da proteste prošire na centar grada i zabavni okrug Lan Kvai Fong.

Zvaničnici Hongkonga otkazali su ponoćni vatromet prvi put u poslednjih 10 godina iz predostrožnosti, a zameniće ga "Simfonija svetla", odnosno multimedijalni lajt šou koji podrazumeva projekcije na najvišim zgradama u gradu, a fasada Konvencionog i izložbenog centra pretvorena je u veliki sat sa odbrojavanjem.

Mnoge ulice ukrašene su lampionima i drugim ukrasima, ali kako se navodi, raspoloženje je manje nego pre čemu doprinose i policijske patrole na ulicama.

Protesti u Hongkongu počeli su u junu kao odgovor na zakon koji je dozvoljavao izručenje Kini, a za 1. januar planiran je veliki prodemokratski marš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: