Uhapšen Albanac zbog pokušaja ubistva Srbina

Kosovska policija uhapsila je 20-godišnjeg Albanca Aljbana Miftarija, koji je sinoć nožem napao S. J. iz Cernice.

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2019.

12:55

Uhapšen Albanac zbog pokušaja ubistva Srbina
Ilustracija: Depositphotos/ londondeposit

Kako prenosi RTV Puls, Miftari je, posle napada na Jovanovića, pobegao s mesta zbivanja i dao se u bekstvo, posle čega je ubrzo otkriven i uhapšen.

Portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani rekao je da je osumnjičenom određen pritvor u trajanju od 48 časova, a delo je okvalifikovano kao pokušaj ubistva.

Incident se dogodio malo posle ponoći kada je S. J. otvorio vrata komšiji Albancu, sa kojim je u lošim odnosima, i kada mu je on nakon kraće rasprave zadao pet udaraca nožem u leđa.

S. J. je smešten na lečenje u prištinskoj bolnici i nalazi se van životne opasnosti.

U multietničkom selu Cernica, udaljenom desetak kilometara od centra Gnjilana, danas je ostalo da živi tridesetak srpskih porodica, dok ih je pre oružanih sukoba bilo tri puta više.

Od 1999. godine sedmoro Srba je ubijeno u Cernici, uključujući i dete od tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: