Gradonačelnik Beograda: Sve je spremno za doček

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je sve spremno za doček Nove godine i da se očekuje više od prošlogodišnjih 150.000 posetilaca.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.12.2019.

20:35

Gradonačelnik Beograda: Sve je spremno za doček
Ilustracija: Getty Images / Staff

Radojičić je za RTS rekao da se u ponedeljak održanoj sednici štaba za vanredne situacije razgovaralo o pripremama za doček Nove godine i zimsku sezonu i da je sve potpuno spremno.

"Celu godinu smo imali povećanje broja turista. Po poslednjem preseku je bilo oko sedam odsto više stranih gostiju ove godine nego prošle. Verujem da će na kraju godine biti oko 10 odsto", rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, tokom 2019. dosta stvari je urađeno u Beogradu, poput obilaznice Obrenovac-Surčin, Trga Republike, fasada, prihvatilišta za nezbrinutu decu, porodilišta u Lazarevcu, nabavke autobusa za GSP.

On je ocenio da nema grada u kojem se radilo toliko kao u Beogradu i da svi moraju biti ponosni na to.

Govoreći o radovima, Radojičić je rekao da će ulice 27. marta, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije biti potpuno završene do kraja januara, ali i da gužve u saobraćaju postoje u svim velikim gradovima.

"Veliki gradovi kao što je Beograd moraju da imaju te probleme. Imamo oko 800.000 automobila, 50.000 automobila godišnje više, ali pokušavamo da rešimo problem", rekao je gradonačelnik.

Kako je kazao, izgradnja metroa je neophodna da bi se rešio taj problem.

"Važna je i moderna saobraćajna hijerarhija koja se primenjuje svuda u svetu, a to je da se favorizuju pešaci, biciklisti i gradski prevoz, da se motivišu ljudi da više njih ide u jednom automobilu. Sve su to neophodne stvari", rekao je Radojičić.

Radojičić je rekao i da će Beograd u narednih pet do 10 godina biti onakav kakav svi žele i da on želi da glavni grad bude po meri dece i da se razvija u tom pogledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: