"Osnovni uslov je očuvanje mira i stabilnosti u regionu" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon je nakon predstavljanja programa "Srbija 2025" govorio o političkim dešavanjima u zemlji i regionu.

Izvor: B92

Subota, 28.12.2019.

11:45

Foto: TANJUG / TANJA VALIC/ jd

"Osnovni uslov da bismo ovo ispunili jeste očuvanje mira i stabilnosti u regionu", rekao je predsednik Vučić.

"Pre nekoliko dana napali su nas pojedini političari iz BiH zbog Nacionalne strategije odbrane. Juče nas je napao Dodik i rekao: 'A zašto pominjete Bosnu i Hercegovinu?' Mi samo poštujemo Dejtonski sporazum", objasnio je predsednik.

Vučić se osvrnuo i na dešavanja na Kosovu i u Albaniji.

"Toliko neistina laži i izmišljotina ima u Albaniji o meni, a ja ćutim i čekam da oni nešto urade, da neku vladu formiraju da možemo da razgovaramo", rekao je Vučić.

"Zato će nam biti potrebno mnogo truda, energije, da bismo uspeli da sačuvamo mir", naglasio je.

Kada su u pitanju dešavanja incidenti koji su se dogodili u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, predsednik ne vidi sličnost situacija.

"Nisam teoretičar zavere da su svemu vidim sličnost", rekao je Vučić.

"U RS je došlo do međustranačkog sukoba, u CG su bili jedini veoma ozbiljni razlozi za političko trvenje, jer je reč o velikoj temi. U Srbiji ste imali incident jer neki bojkotuju rad Skupštine, iako primaju platu", ispričao je predsednik Srbije.

"Oni koji su izazvali incident u srpskom parlamentu hteli da iz Srbije odu ružne slike u svet, a Srbima u Crnoj Gori nisu pomogli, naprotiv. Koji je razlog bio za to: A šta drugo da radi? Najveću grešku su napravili ljudi iz SNS-a što su maloj fašističkog grupi dozvolili da bude vidljiva", dodao je Vučić. Na pitanje kako će svi planovi, ali i uspesi uticati na zvaničnike Evropske uniije, Vučić kaže da on za to nije nadležan.

"Srbija je zemlja kandidat, mi nismo clanica EU. To kako će se postaviti EU pitajte Sema Fabricija", rekao je predsednik Srbije.

"Što se Srbije tiče mi ćemo da radimo svoj posao. Ukinite takse, spremni smo da razgovaramo. A mi smo ovaj rezultati postigli uprkos taksama", jasan je bio Vučić. Šta je predsednik rekao za Prvu televiziju nakon predstavljanja plana "Srbija 2025" pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: