Haradinaj: Kurti je prevarant

Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti prevarant i veliko razočaranje za građane.

Izvor: B92

Petak, 27.12.2019.

16:03

Haradinaj: Kurti je prevarant
EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Haradinaj, čija Alijansa za budućnost Kosova će u novom sazivu parlamenta biti u opoziciji, rekao je da nije srećan zbog toga.

Dodao je da je teško predvideti kako će se dalje razvijati situacija u pogledu formiranja nove vlade, ne isključujući pri tome ni mogućost raspisivanja novih vanrednih izbora.

Za njega je, kaže, dobra vest to što je skupština konstituisana, ali nije dobro što Samoopredeljenje i DSK kao potencijalni partneri nisu to radili u dogovoru.

"Nije u redu da jedan partner deluje sam, dovede drugog pred svršen čina, a onda od njega traži podršku. Partneri moraju biti tretirani s poštovanjem u postizanju dogovora koji treba da bude na dobrobit svih", rekao je Haradinaj, prenela je prištinska Koha.

Prema njegovim rečima, nije moguće još dugo čekati na epilog dogovora Samoopredeljenja i DSK.

"Ako gospodin Kurti ne formira vladu, predsednik, na osnovu svojih ustavnih ovlašćenja, može mandat za sastav vlade da ponudi nekoj drugoj stranci", kazao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: