Ljubavno pismo Britaniji: "Bljak, patetično"

Potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans napisao je "ljubavno pismo" Britaniji, izrazivši svoj "duboki bol" zbog Bregzita.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.12.2019.

17:23

Ljubavno pismo Britaniji:
Ilustracija: Depositphotos/ Samuel_Miles

On je zaključio: "Uvek ćete biti dobrodošli da se vratite".

"Otkad sam išao u britansku školu, ti si uvek bila deo mene. Sada odlaziš, i to mi slama srce", napisao je Timermans u pismu objavljenom u Gardijanu.

Nedavno sam pročitao divnu knjigu ljubavnih pisama Evropi. I to me nateralo da razmišljam o ljubavi prema Britaniji“, piše izvršni potpredsednik Evropske komisije.

Timermans, koji je državljanin Holandije, prisetio se u pismu vremena provedenog u Britanskoj međunarodnoj školi St. Džordž u Rimu i naveo da je, tokom njegovog života, "Britanija uvek bila tu, kao deo njega", prenosi BBC.

Kaže i da Britanija misli da je "jedinstvena i drugačija", ali da je to "možda manje nego što mislite".

Dodaje: "Sada te znam. I volim te. Zbog toga šta si i šta si mi pružila. Ja sam kao stari ljubavnik."

"Da budem iskren, osetio sam duboki bol kada ste odlučili da odete. Tri godine kasnije samo sam tužan što član naše porodice želi da prekine naše veze."

Timermans je ipak zaključio da istovremeno pronalazi utehu u pomisli da se porodične veze nikada ne mogu prekinuti. "Ne idemo nikud i uvek ćete biti dobrodošli da se vratite."

Velika Britanija treba da napusti Evropsku uniju 31. januara 2020. godine.

Poslanici su 20. decembra usvojili sporazum o Bregzitu premijera Borisa Džonsona, samo osam dana nakon što je njegova Konzervativna stranka osvojila većinu na opštim izborima.

Kako javlja BBC, bivša šefica Zelenih Natali Benet putem Tvitera je objavila da je "pismo nešto što se pamti" i zahvalila.

Laburista Endru Adonis tvitovao je: "Samo pitanje vremena."

Zagovornik Bregzita i bivši glavni sekretar UKIP-a Pol Oklej napisao je: "Bljak. Baš poput bivšeg muža kog se ne možeš otarasiti, Frans Timermans napisao je patetično pismo Britaniji u kojem čezne za našim povratkom u EU."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: