Diplomate SAD u poseti optuženom za špijunažu u Moskvi

Državljanina SAD koji se nalazi u zatvoru u Moskvi pod optužbom za špijunažu u ponedeljak je posetio zamenik američkog ambasadora u Moksvi Bart Gorman.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2019.

19:15

Diplomate SAD u poseti optuženom za špijunažu u Moskvi
Ilustracija: Depositphotos/ babenkodenis

Pol Vilan u zatvoru u Moskvi je gotovo godinu dana.

Vilenu, koji je uhapšen u jednom moskovskom hotelu krajem prošle godine i optužen za špijunažu, preti kazna od 20 godina zatvora ako bude osudjen, a sudjenje još nije počelo.

Američki zvaničnici žalili su se zbog odlaganja sudjenja, ali su naveli i da tužilaštvo nema nikakve dokaze protiv Vilena, koji osim američkog ima i kanadsko, britansko i irsko državljanstvo.

I diplomate tih zemalja posetile bile su u poseti Vilenu zajedno sa Gormanom, prenosi AP.

Gorman je rekao da je Vilen u dobrom mentalnom stanju, ali da se požalio da nije odgovoreno na njegove zahteve da telefonira roditeljima.

"Pozivamo ruske vlasti da mu dozvole da pozove telefonom majku i oca za Božić i Novu godinu", rekao je Gorman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: