Dve žene sa KiM optužene za terorizam, od Islamske države primale mesečno 200-300 evra

Specijalno tužilaštvo podnelo je optužnice Osnovnom sudu u Prištini protiv A.M. i J. Dž. koje se terete za organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2019.

18:20

Dve žene sa KiM optužene za terorizam, od Islamske države primale mesečno 200-300 evra
Ilustracija: Depositphotos/zurijeta

Ovo je 11. optužnica protiv žena zbog učešća u terorističkim organizacijama, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva koje je prenela Koha.

A.M. je okrivljena da je 14. decembra namerno i svesno napustila Kosovo i preko Turske otišla u Siriju gde se pridružila suprugu koji je bio deo Islamske države.

Ona je, kako piše Kossev, primala i mesečnu sumu u iznosu od 200 do 300 evra.

Slično, J.Dž. je 27. decembra 2014, takođe napustila Kosovo i preko Makedonije i Turske otputovala u Siriju gde se pridružila terorističkoj organizaciji ISIS od koje je imala redovna primanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: