Tužilaštvo BiH traži pritvor za bivšeg pripadnika Islamske države

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora A. Dž. iz Sarajeva, koji se tereti da je na sirijskom ratištu bio pripadnik Islamske države.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2019.

13:09

Tužilaštvo BiH traži pritvor za bivšeg pripadnika Islamske države
Ilustracija: Depositphotos/ JanPietruszka

A. Dž.(1990.) je osumnjičen da je od 2013. godine, pa sve do sloma Islamske države, bio pripadnik ove terorističke organizacije, gde je više puta ranjavan u borbama.

Posle poraza Islamske države u Siriji, njega su uhapsile koalicione snage.

Mera pritvora predložena je zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike, koji će svedočiti o njegovom boravku i ratovanju u Siriji, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mera pritvora je predložena i zbog opasnosti da bi Dželko boravkom na slobodi mogao počiniti krivično delo, kao i opasnosti da bi njegovo puštanje i boravak na slobodu mogli uznemiriti građane i javnost.

A. Dž. je u BiH iz Sirije deportovan 19. decembra, u prvoj grupi državljana BiH koji su se na sirijskom ratištu borili na strani ID.

Osim njega, deportovano je još šest pripadnika ID, kao i njihove žene i deca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: