Vlasotinčanka obećavala visoke kamate, verovali joj i davali novac - ostali bez ičega VIDEO

Skoro tri decenije od kako su Dafiment i Jugoskandik banke prevarile na hiljade građana, neki i dalje veruju u visoke kamate.

Izvor: Prva

Ponedeljak, 23.12.2019.

19:21

Vlasotinčanka obećavala visoke kamate, verovali joj i davali novac - ostali bez ičega VIDEO
Screenshot/TV Prva

Jedna žena iz Vlasotinca uzimala je novac i obećavala ogromne mesečne kamate, a onda su mnogi ostali i bez novca i bez kamata.

Stotine i hiljade evra su mladoj i lepoj Vlasotinčanki dali mnogi građani juga Srbije. Oni su joj bezgranično verovali iako nisu sigurni kakve su potvrde o predatom novcu dobijali. Svima je obećala kamatu od 7,5 do 10 odsto za mesec dana.

Advokat Vlasotinčanke koja još nije osumnjičena za bilo kakvu prevaru prvo je pristao da govori za našu televiziju, ali se vrlo brzo predomislio. Oni koji su prevareni takođe ne žele pred kamere a jedan od njih koji radi u Austriji nam je priznao da je dao 10.000 evra.

Iako jug Srbije važi za siromašan kraj, ipak ima onih koji se razbacuju desetinama hiljada evra.

Kako smo saznali, ovim slučajem se bavi i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, jer se sumnja da prevare nije mogla da uradi samo jedna osoba.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: