AMSS: Oprez zbog mogućih vlažnih kolovoza

Prvi dan zime donosi povremenu kišu i mestimično vlažne kolovoze, a u planinama je moguć i slab sneg, što može otežati uslove za vožnju

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.12.2019.

08:00

AMSS: Oprez zbog mogućih vlažnih kolovoza

Ovo se posebno odnosi na puteve van gradskih sredina, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS) i apelovao na vozače da pažljivije voze.

Kako se navodi, na auto-putevima je i dalje prisutan veći broj vozila jer prvi predpraznični talas pojačanog saobraćaja još traje a s prvim večernjim satima očekuje se dodatno pojačanje saobraćaja na prilazima većih gradova, što u kombinaciji s vlažnim kolovozima i smanjenom vidljivošću uvek donosi vanredne zastoje i prekide u saobraćaju.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Kako je saopštila Uprava granične policije, putnička vozila na ulaz u zemlju na Kelebiji, Horgošu, Batrovcima i kod Šida čekaju 60 minuta, a kod Preševa na izla 30, dok na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

AMS S navodi da su formirane duže kolone putničkih vozila na izlazu iz Mađarske, na prelazima Horgoš i Kelebija, kao i s Hrvatskom Batrovci zbog čega treba očekivati još oko par sati zadržavanja na izlazu iz ovih zemalja.

Postignut je dogovor između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske o minimumu carinske kontrole u cilju bržeg prolaska vozila kada se na graničnom prelazu Horgoš - Reske broj putničkih vozila naglo poveća što ubrzava protok vozila.

Zbog velikog priliva vozila, zadržavanja su duža na izlazu iz Mađarske na njihovim izlaznim terminalima, među zona je sa ovom zemljom puna zato preporučujemo da koristite manje frekventne prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7.00 do 19 časova otvoreni su granični prelazi Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Na izlazu iz Hrvatske formirana je duža kolona putničkih vozila, zato su sveukupna zadržavanja putničkih vozila duža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: