Nastavljeni protesti protiv vlasti u Alžiru

Protesti protiv vlasti nastavljeni su u Alžiru 44. petka zaredom.

Izvor: B92

Petak, 20.12.2019.

19:53

Nastavljeni protesti protiv vlasti u Alžiru

Protesti su nastavljeni i pored novoizabranog predsednika Abdelmadžida Tebuna koji je položio zakletvu i ponudio dijalog sa protestnim pokretom.

Agencija Frans pres prenosi da je teško proceniti broj okupljenih ali se čini da ih je danas malo manje nego obično.

Demonstranti su uzvikivali da ne priznaju novog predsednika koji je juče položio zakletvu, pošto je bio premijer za vreme predsednika Abdelaziza Buteflike koji je u aprilu podneo ostavku pod pritiskom uličnih protesta.

Protesti u Alžiru, započeti 22. februara, nastavljeni su i pored ostavke Buteflike jer protestni pokret isključuje svaki izbor naslednika Buteflike bez prethodnog odlaska funkcionera povezanih sa sadašnjim državnim sistemom.

Tebun (74) koji je pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora 12. decembra, bio je član nekoliko vlada, pretežno za vreme Buteflike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: