Orilo se "UČK, UČK", "Kosovo je srce Albanije": Protest protiv "malog Šengena" i Vučića, izbio sukob VIDEO

Pred sastanak lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu" u Tirani su se okupili građani na protestu protiv sporazuma koji je inicirao predsednik Srbije.

Izvor: B92

Petak, 20.12.2019.

17:44

Orilo se
FOTO TANJUG / ZORAN MIRKOVIC / bb

Protest, koji je organizovao pokret Samoopredeljenje, okupio je protivnike ove inicijative i dolaska predsednika Vučića u Tiranu na skup, koji su nosili transparent sa zastavom velike Albanije, albansku zastavu, skandirali "UČK, UČK...", zviždali i uzvikivali poruke nezadovoljstva, uz pominjanje Vučićevog imena.

Portal Balkan veb je preneo da je protest održan u parku pored Predsedništva, gde su se, kako se navodi, okupili brojni aktivisti, koji glasno uzvikuju da je "Kosovo srce Albanije".

"Demonstranti uzvikuju i da je "mali Šengen velika Srbija", albanskom premijeru Ediju Rami poručuju da radi protiv interesa Kosova, a u korist "velike Srbije", a Vučiću da prestane da negira masakr u Račku nad civilima.

Demonstranti su nosili zastave i transparente, a čule su se i pištaljke. Veliki broj policajaca je prisutan i mnogo novinarskih ekipa.

Pojedini albanski mediji navode i da je na protestu došlo do sukoba policije i demonstranata.

Nekoliko učesnika se obratilo putem megafona, a na brojnim transprentima ispisane su poruke na albanskom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Tirani, gde će danas i sutra učestvovati na sastanku lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu".

Oko 17h počeo je trilateralni sastanak predsednika Srbije Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

Oni će oko 19 sati u hotelu Rogner, prisustvovati donatorskom koncertu "Nikada nećete biti sami".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: