Priština se guši: Medlin Olbrajt i Majka Tereza sa maskama

Evropska unija ulaže više od 80 miliona evra u poboljšanje kvaliteta vazduha na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Petak, 20.12.2019.

14:42

Priština se guši: Medlin Olbrajt i Majka Tereza sa maskama
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65

Priština se guši od zagađenja elektrana na ugalj, grejanjem na ugalj i drva u kućama i starih vozila na putevima, preneo je AP.

Luiđi Brusa iz kancelarije Evropske unije na Kosovu izjavio je da je vazduh u Prištini sličan onom u Pekingu, koji se smatra jednim od najzagađenijih gradova na svetu.

Deca su danas nosila maske dok su išla u škole u Prištini.

Da bi ukazali na problem, maske su stavljene na statute Majke Tereze i bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt.

Dim iz elektrane Kosovo B u Obiliću stvara uobičajeni oblak nad Prištinom.

Brisel je potpisao ugovor o ulaganju 76 miliona evra u obnovu postrojenja, počevši od maja sledeće godine, da bi se smanjila prašina koju proizvodi.

EU, takođe, ulaže sedam miliona evra u povećanje kapaciteta centralnog sistema grejanja Termokos za 2.000 domaćinstava, odnosno oko 10.000 stanovnika, uključujući škole i vrtiće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: