I neki iz Prištine se zapitali: Otkud 10.000 dokumenata o "genocidu Srbije"

Šef kosovske diplomatije predao u utorak kosovskom Specijalnom tužilaštvu 10.000 dokumenta o navodnim "ratnim zločinima" i genocidu Srbija na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.12.2019.

11:09

I neki iz Prištine se zapitali: Otkud 10.000 dokumenata o
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Ova inicijativa MSP naišla je na oštre kritike srpske strane, ali kritike stižu i iz Prištine, prenosi KoSSev.

Kosovski institut za pravdu pozvao je na ispitivanje Pacolija od strane pravosudnih institucija, tražeći da se ustanovi kako je MSP prikupilo ova dokumenta i zašto su ista dokumenta držali u ministarstvu, prenosi KTV, javlja Gazeta Express.

Njihova ocena je da su ovakvi potezi ispolitizovani i da nanose štetu porodicama žrtava, jer im daju nadu.

Slično, iz kosovskog Fonda za humanitarno pravo, upozorili su da informacije i dokumentacija prikupljena od strane kosovskog Ministarstva spoljnih poslova, tužilaštvo može tretirati samo kao informacije, ne i dokaze jer nisu prikupljeni na način propisan zakonom i u skladu sa krivičnim procedurama.

U kosovskom Ministarstvu spoljnih poslova rekli su da su dokumenti "sakupljeni zakonskim putem i iz više izvora, uključujući i međunarodne".

U dokumentima se, kako tvrde, nalaze i imena osumnjičenih za ubistva poznatih ličnosti, ali i ostali pojedinačni slučajevi ubistava koji su se desili nakon marta 1999. u različitim urbanim sredinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: