Ujutru minus, tokom dana sunčano i toplo

U Srbiji će u četvrtak biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Izvor: Beta

Sreda, 18.12.2019.

23:54

Ujutru minus, tokom dana sunčano i toplo
Foto: B92

Ujutro je ponegde moguća magla koja će se duž rečnih tokova i po pojedinim kotlinama na jugu i jugozapadu Srbije i u Timočkoj krajini zadržati i tokom prepodneva.

Duvaće uglavnom slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do sedam stepeni, u Timočkoj Krajini oko minus tri, a najviša dnevna od osam u Timočkoj krajini do 18 stepeni u zapadnoj Srbiji.

U četvrtak će u Beogradu, posle kratkotrajne jutarnje magle, tokom dana biti pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko sedam stepeni, na periferiji oko dva, a najviša dnevna oko 15.

U Srbiji će se do kraja ove nedelje zadržati natprosečno toplo vreme.

U petak će u većini krajeva biti suvo, jedino sem ponegde na jugu gde je moguća kratkotrajna kiša. U planinskim predelima i košavskom području pojačaće se jugoistočni vetar.

Za vikend će vreme biti pretežno oblačno i vetrovito, mestimično s kišom, a više padavina očekuje se u nedelju u severnim i zapadnim krajevima.

U prvoj polovini iduće nedelje biće oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom, u planinama sa snegom i pojačanim severozapadnim vetrom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 19. decembar:


Meteorološke prilike biće relativno povoljne za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba, a oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima u predelima s maglom. Moguće su blaže meteoropatske reakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: