Turska: Teroristi Islamske države deportovani nazad na Kosovo

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su deportovana dvojica državljana Kosova, koji su ratovali u terorističkoj organizaciji.

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2019.

12:45

Turska: Teroristi Islamske države deportovani nazad na Kosovo
Ilustracija: Depositphotos/ YAYImages

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske saopštilo je da se deportacije stranih boraca terorista u njihove zemlje porekla nastavljaju, pa su tako deportovana i dvojica kosovskih državljana.

Međunarodni akteri ne slažu se po pitanju postupanja sa članovima Islamske države i njihovim porodicama uhapšenim u Siriji, uključujući strane članove ove terorističke grupe, a Turska tvrdi da stranci teroristi moraju da se vrate u svoje matične države, prenosi portal Indeks onlajn.

Ankara je saopštila da su neke evropske zemlje odbacile turske napore da vrate članove ID u njihove matične zemlje. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je da je Turska do sada deportovala 7.500 pripadnika ID, a da je trenutno u turskim zatvorima 1.149 terorista ID.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: