Preokret u priči o 22 deteta iz Srbije na Malti

Nakon velikog pritiska javnosti došlo do preokreta u priči o 22 deteta iz Srbije, kojima je pretio progon zbog nedovoljnih zarada roditelja.

Izvor: RTS

Utorak, 17.12.2019.

11:47

Preokret u priči o 22 deteta iz Srbije na Malti
Ilustracija: Depositphotos/IgorVetushko

Premijer Malte održao je jutros hitan sastanak s ministrima koji su uključeni u rešavanje ovog problema i doneta je odluka o izuzeću, saznaje RTS. To znači da će 22 deteta državljana Srbije dobiti boravišne dozvole i ostati na Malti.

Ipak, kako saznaje RTS, roditelji su zabrinuti da bi ova odluka mogla da bude kratkog daha i strahuju da će malteške vlasti ponovo početi da šalju odbijenice.

Kako smo ranije pisali, premijeru Malte bila je predata peticija za ostanak dece. Peticiju je za manje od 24 sata potpisalo 3.000 ljudi, među njima i brojne poznate ličnosti, kao i malteški nadbiskup.

Podršku roditeljima iz Srbije pružila je i bivša predsednica Malte Mari-Luiz Koleiro Preka, koja je rekla da je zgrožena zbog tretmana koji malteška administracija primenjuje prema nedomicilnoj zajednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: