"Nije planirana izgradnja gradskog centra za migrante u Čačku"

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da u tom gradu nije planirana izgradnja centra za migrante i da ne postoji lokalni plan za prihvatanje migranata.

Izvor: Beta

Utorak, 17.12.2019.

13:07

On je odbacio kao netačne navode opozicione stranke Dveri, koja je počela kampanju potpisivanja peticije protiv naseljavanja migranata u Čačku.

"Grad Čačak niti planira gradnju centra za migrante, niti ima određenu lokaciju za te namene, ali naravno da ćemo učiniti sve što je neophodno da kao solidarni i humani ljudi, hrišćani pre svega, pomognemo tim ljudima koji su u velikoj nedaći. Da li je to hrana, sanitetski materijal, ili zbrinjavanje u ustanovama", rekao je novinarima Todorović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke.

Dveri su juče pokrenule akciju prikupljanja potpisa građana protiv "migrantske politike vlasti i naseljavanja migranata u Čačku", a prvi potpisnici peticije su predsednik Dveri Boško Obradović i odbornici tog pokreta u Skupštini Čačka.

Građani Čačka i okoline moći će i narednih dana da podrže peticiju a potpisivanje će biti organizovano na više štandova u gradu i u čačanskim selima, kao i u prostorijama Dveri.

Predsednik Dveri Obradović rekao je novinarima, prilikom potpisivanja peticije, da je posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija preuzeti deo migranata iz Grčke "jasno" da kreće ostvarenje ranije najave da će prazna srpska sela naseliti migranti i da će vlast, po uzoru na nemačku kancelarku Angelu Merkel, tako rešavati problem slabog nataliteta u Srbiji.

On je istakao da posebno zabrinjava Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata, bez utvrđenog statusa i tražilaca azila na teritoriji Čačka, za period 2018-2021. godine, koji je Skupština Čačka donela 26. marta 2018. godine.

"Na taj način lokalna vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije stvorila je uslove za naseljavanje migranata i pravljenje migrantskih centara i u Čačku", rekao je Obradović i dodao da Dveri zahtevaju poništavanje tog Lokalnog akcionog plana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: