Grčko "stop" za migrante

Grčka vlada je počela da postavlja bodljikavu žicu i da uvodi mešovite patrole vojske i policije na grčko-turkoj granici, u blizini Evrosa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.12.2019.

16:15

Grčko

To je samo deo mera za suočavanje s novim talasom izbeglica i migranata koji ilegalno pokušavaju da uđu u zemlju, prenosi grčki list Katimerini.

Raspoređivanje novih 400 pripadnika grčke vojske i policije na granici s Turskom je već počelo, rekao je ministar za civilnu zaštitu Grčke Mikalis Hrisohoidis.

Kako navodi list, pojačane mere će biti uvedene i na auto-putu od Evrosa do Soluna zbog pronalaženja i hapšenja onih koji budu uspeli da ilegalno pređu grčko-tursku granicu.

U okviru plana grčke vlade za suočavanje s problemom izbeglica i migranata, zamenik ministra za nacionalnu odbranu Grčke Alkivijadis Stefanis posetio je Evros, gde se susreo s komandirima lokalne policije, a takođe posetio je i kopnenu graničnu liniju između Turske i Grčke. U međuvremenu, Grčka obalska straža spasla je 86 migranata iz mora u blizini grada Aleksandropolisa i ostrva Lezbosa, saopštile su grčke vlasti.

Spasioci su izvukli iz mora 86 migranata u dve odvojene akcije koje su sprovedene u poslednja 24 sata. Agencija ANA prenosi da je najpre spaseno 37 ljudi kod luke Aleksandropololis, a potom 49 kod ostrva Lezbos.

Istovremeno, 157 migranata i izbeglica je stiglo na istočna egejska ostrva, najbliža Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: