Usred tenzija: Turski dron sleteo na sever Kipra

Turska je uputila izviđački dron na severni deo podeljenog Kipra usred tenzija oko eksploatacije nafte i gasa u vodama kod Kipra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2019.

12:07

Usred tenzija: Turski dron sleteo na sever Kipra
Ilustracija: Depositphotos/ Jktu_21

Turska agencija Anadolija prenosi da je dron Bajraktar TB2 turske proizvodnje poleteo iz vazdušne baze u Dalamanu i da je sleteo na aerodrom u Gečitkali odnosno Lefkoniko, kako kažu Grci.

Ministar spoljnih poslova kiparskih Turaka rekao je juče da će turske isporuke biti ograničene na nenaoružane letelice jer "nema potreba" za oružanim, prenosi AP.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je prošle nedelje da Turska ima pravo da spreči svako neovlašćeno bušenje u vodama za koje tvrdi da pripadaju Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: