Đukanović uputio saučešće porodici policajca Lekovića, identifikovani napadači

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović uputio je telegram saučešća porodici ubijenog policajca Milutina Lekovića.

Izvor: Tanjug, CDM

Ponedeljak, 16.12.2019.

13:35

Đukanović uputio saučešće porodici policajca Lekovića, identifikovani napadači
Foto: Mehaniq/Depositphotos/Ilustracija

Tom prilikom, je poručio da je to ubisto opomena i da se i dalje živi u vremenu krupnih i nepredviivih bezbednosnih izazova.

Leković je ubijen na dužnosti, a Đukanović kaže da će država učiniti sve da pomogne njegovoj porodici da lakše suoči sa teškim posledicama ovog tragičnog događaja.

Tokom dosadašnje istrage o ubistvu Lekovića (41) utvrđeno je da je on ubijen tako što mu je strani državljanin sa zadnjeg sedišta policijskog vozila ispalio metak u potiljak, piše podgorički portal CdM.

Leković je ranjen, juče oko 14. 4 sati u Igalu, dok je bio na dužnosti prilikom privođenja tri osobe, dve muške i jedne ženske, koje kod sebe nisu imale lična dokumenta. Njemu je u policijskom vozilu, jedan od osumnjičenih, iz oružja koje je držao skriveno, pucao u potiljak.

Teško povređeni Leković je najpre transportovan u Bolnicu Meljine, a potom u risansku Bolnicu, gde je operisan. Međutim, njegove povrede bile su izuzetno teške i on je sinoć oko 20 časova preminuo.

Napadači su nakon napada uspeli da pobegnu iz vozila i da se domognu taksija kojim su se odvezli do Sutorine, nameravajući da napuste Crnu Goru. Za napadačima je odmah organizovana potera i uhapšeni su oko 17 časova u Sutorini. Prilikom hapšenja osumnjičeni su pružili otpor i ponovo upotrebili vatreno oružje, nakon čega su pucali i policijski službenici. Jedan od napadača je tom prilikom ranjen.

Prema saznanjima podgoričkog Dana, policija proverava da li osumnjičeni imaju veze sa narko-bandama iz okruženja, ili su samo imali nameru da ilegalno pređu preko crnogorske granice.

Podgorički mediji navode da je policija identifikovala napadače, i reč je o državljanima Albanije, Luanu Hasanaju (43), a sa njim su u trenutku ubistva bili i njegov brat Lulzim Hasanaj (49) i majka Nure Hasanaj (67). Oni su prethodno tvrdili da su sa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: