"Zločin u Pandi je bio uvod u nove zločine OVK"

Postoje oni koji bi voleli da su krvici za zločin u Pandi Srbi, ali da postojali takvi dokazi "već bi ih objavili Tači i Haradinaj", kaže Zoran Đorđević.

Izvor: B92

Subota, 14.12.2019.

16:17

Ilustracija: Deposit photos/ Yarr65

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Zoran Đorđević, izjavio je ovo na obeležavanju 21. godišnjice ubistva srpskih mladića u kafiću "Panda", u Peći.

"Zločin u Pandi je bio uvod u nove zločine terorističke Oslobodilačke vojske Kosova", rekao je Đorđević u Spomen sobi kosmetskih žrtava, u Beogradu, na skupu koji je povodom 21. godišnjice zločina, organizovalo Udruženje porodica kidnapovalih i nestalih na Kosovu i Metohiji.

Povodom izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića da nema dokaza da su to uradili Albanci, rekao je da je Vučić uvek govorio da svi koji su krivi, treba da odgovaraju i da to važi i za Srbe, u bilo kojem slučaju, ako se pokaže da su odgovorni.

Đorđević je rekao i da bi obeležavanju godišnjice zločina trebalo da prisustvuje neko iz Tužilaštva za organizovani kriminal, gde se vodi ovaj slučaj, i kaže ono što postupak dozvoljava.

Time bi se, smatra, na još jedan način pokazalo porodicama stradalih da Srbija neće zaboraviti šta se desilo i da će nastaviti da traži krivce.

Predsednik Udruženja, Sima Spasić je rekao da su na obeležavanje godišnice pozvani predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal, ali da je trebalo da tu budu i zvaničnici Tužilaštva za ratne zločine koje je pre toga vodilo slučaj, da kažu porodicama ubijenih mladića kakve dokaze imaju.

On je rekao da su porodice ubijenih bile kod tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i pozvao ih da kažu šta su čuli, navodeći da to nisu učinile jer strahuju za živote svoje dece.

Prema rečima Spasića, dok je Vuk Drašković bio ministar spoljnih poslova, "primio je porodice ubijenih mladića i tada nije govorio da su odgovorni Srbi za ovaj zločin, ali je kasnije optužio režim Miloševića, sveteći se za Ibarsku magistralu".

"Tu nema ni grama istine", rekao je Spasić, navodeći da porodice žrtva samo traže pravdu i istinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: