"Izgubio sam zbog Srbije; oslobodio sam Kosovo"

Odlazeći premijer tzv. Kosovoa Ramuš Haradinaj, izjavio je da je na prethodnim vanrednim parlamentarnim izborima izgubio glasove zbog Srbije.

Izvor: Kosovo online

Subota, 14.12.2019.

08:47

Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

"Takođe ja sam izgubio glasove zbog Srbije, jer postoji mogućnost da se utiče kroz meke sile, određenih interesa, u vreme kad sam uveo taksu Srbiji", rekao je Haradinaj, gostujući na prištinskoj televiziji T7, prenosi Kosovo online.

On je rekao da je zahvalan što je na poslednjim izborima dobio 100.000 glasova, uprkos činjenici da se usprotivio Americi, Federiki Mogerini i ukidanju taksi na robu iz Srbije.

On je dodao da je oslobodio KiM od onih koji su pokušali da ucenjuju i njega i tzv. Kosovo.

„Oslobodio sam Kosovo od onih koji su pokušali da ucenjuju i mene i druge i Kosovo", rekao je Haradinaj.

Haradinaj kritikovao Kurtija zbog susreta sa Đurićem

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj prokomentarisao je učešće Aljbina Kurtija, koji bi trebalo da postane novi kosovski premijer, na međunarodnoj konferenciji na kojoj je Srbiju predstavljao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Haradinaj je rekao da Kurti, kao budući premijer Kosova, nije morao da sedi sa Đurićem. Ocenio je da je Kurti trebalo da dovede nižeg zvaničnika koji bi zastupao tzv. Kosovo.

"Kad je Đurić tu, onda bi trebalo da se pošalje neki zvaničnik stranke za tehnička pitanja", rekao je Haradinaj.

"Ako je na zvaničnoj konferenciji predsednik Srbije, Aleksandar Vučić ili srpska premijerka, Ana Brnabić, onda ide premijer ili mandatar za premijera", smatra Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: