Macura: Strpljenjem i učešćem do promene izbornih uslova

Tatjana Macura iz SMS-a isitče da je za promene izbornih okolnosti neophodno strpljenje i angažovanje.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.12.2019.

12:39

Macura: Strpljenjem i učešćem do promene izbornih uslova
Printskrin O2

Na poboljšanju izbornih okolnosti mora da se radi i posle sledećih parlamentarnih izbora i svi učesnici na političkoj sceni moraju da se naoružaju strpljenjem i uzmu učešće tamo gde je to moguće kako bi se promene realizovale, rekla je Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije.

"Uprkos demokratiji koju smo izborili pre 20 godina, vlast i opozicija nisu bili kadri da sednu za jedan sto bez posrednika. Ono što smo juče postigli, a to jeste rezultat svih učesnika za stolom u Skupštini Srbije, je pre svega broj članova REM-a koji će biti ili zamenjen ili dopunjen. Ono što nas očekuje u narednom periodu to je izbor tri nova člana REM-a i zamena dva postojeća", rekla je Macura povodom poslednje, treće runde razgovora vlasti i dela opozicije uz posredstvo Evropskog parlamenta.

Na zahtev opozicije produžen je i rok za predlaganje članova REM-a do kraja decembra.

Prema rečima Tatjane Macure, za predstavnike Evropskog parlamenta bojkot nije rešenje što oni nedvosmisleno i kažu.

"Ohrabruju vas da uzmete učešće tamo gde vam to uslovi dozvoljavaju da predložite svoje kandidate jer na taj način pokazujete da vam je stalo da onaj zahtev kiji ste ispostavili vlastima, da se i realizuje", objašnjava Macura za RTS.

Predstavnica Stranke moderne Srbije apelovala je na opozicione kolege koji bojkotuju rad parlamenta da predlože svoje kandidate kako bi se ušlo u proces koji je garantovan i koji će se završiti do kraja godine.

Kada je reč o datumu kada bi mogli da budu zakazani parlamentarni izbori Tatjana Macura kaže da će oni biti zakazani u zakonskom roku.

"Stranka moderne Srbije neće odustati od dijaloga i učinićemo sve da se i dalje poboljšavaju izborne okolnosti jer je to višedecenijska kriza. Svi učesnici današnje političke scene u Srbiji moraju ozbiljno da se naoružaju strpljenjem i uzmu učešće tamo gde je to moguće kako bi se realizovale neke promene", naglasila je Macura.

Kada je reč o medijima i jučerašnjoj blokadi RTS-a Tatjana Macura smatra da blokada zgrada nije rešenje.

"Pozivam predstavnike opozicije da racionalizujemo naše poteze i da probamo na jedan miran način da rešimo probleme za koje mislimo da su važni a stanje u medijima jeste važno i s tim u vezi moramo da nađemo adekvatan odgovor", zaključila je Tanja Macure iz Stranke moderne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: