Da li FPO okreće leđa Srbiji?

Šef poslaničkog kluba FPO tvrdi da je sporazum koji je raniji lider te stranke Hajnc Kristijan Štrahe sklopio s partijom Jedinstvena Rusija "mrtvo slovo".

Izvor: B92

Petak, 13.12.2019.

11:08

Da li FPO okreće leđa Srbiji?
Michael Gruber/Stringer/Getty images

Herbert Kikl u emisiji "Raport" austrijske državne televizije ORF, izrazio želju da prekine veze sa strankom ruskog predsednika. Rekao je i da nikada nije razumeo veze FPO sa Balkanom i Rusijom i da je zbog toga dolazio u sukob sa Štraheom.

Novi lider FPO Norbert Hofer o tome ima očigledno drugačiji stav, te je nedavno kazao da želi da zadrži sporazum o saradnji s Putinovom strankom.

Štrahe je pre tri godine potpisao sporazum s "Jedinstvenom Rusijom", sa ciljem, između ostalih, da se edukuje mlada generacija u duhu patriotizma i želje za radom.

"Saradnja sa drugim strankama je važna, ali u stvarnosti to nam nije potrebno, ako mene pitaju", rekao je Kikl i dodao da aktivnosti FPO u istočnoj Evropi nikada nije shvatao.

Ova izjava mogla bi značiti okretanje ledja FPO i prema Srbima, koje se Sstrahe, svojom politikom, uspeo da okupi oko te stranke.

Ukoliko Kikl pobedi u stalnoj borbi za prevlast u stranci, prijateljstvo FPO sa Srbima moglo bi biti prekinuto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: