"Velika Britanija je važan partner EU"

Novi evropski komesar za jedinstveno tržište Tijeri Breton izjavio je da Brisel želi da "obnovi" odnose sa Londonom, posebno u oblasti trgovine.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2019.

09:38

EPA/ OLIVIER HOSLET

Bretonova izjava dolazi posle pobede Borisa Džonsona na vanrednim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji koji bi trebalo da dovedu do Bregzita krajem januara.

"Sada treba ponovo izgraditi odnose sa Velikom Britanijom koja je važan partner", rekao je Breton u Briselu izražavajući želju da trgovinski odnosi sa Londonom budu uravnoteženi.

Breton očekuje da Evropski savet danas na sastanku u Briselu obnovi mandat pregovaraču Mišelu Barnijeu koji je već sa Londonom pregovarao o sporazumu o Bregzitu.

"Trgovinski odnosi treba da budu nastavljeni. Velika Britanija je veoma važan partner za EU i mi smo prvi trgovinski partner toj zemlji", dodao je Breton.

Konzervativna stranka premijera Džonsona osvojila je većinu na izborima čime je otvoren put ka istupanju Velike Britanije iz članstva u EU 31. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: