"Kolinda sramoti državu i samu sebe"

Ivo Josipović, nekadašnji predsednik Hrvatske, za svoju naslednicu kaže da "sramoti državu i samu sebe".

Izvor: Tanjug

Petak, 13.12.2019.

11:19

EPA/ MENAHEM KAHANA

Josipović, koji je pre pet godina izgubio predsedničke izbore sa samo 32.000 glasova od aktuelne predsednice Kolinde, dodao je da da je jedan od njenih protivkandidata, Miroslav Škoro, za nju "televizor u boji".

"Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za promene, a ni medije to nije previše zanimalo. Bio sam im dosadan, a ona je zabavljala", rekao je Josipović.

Ukoliko se uporede Grabar-Kitarović pre pet godina i danas, Josipović kaže da se aktuelna predsednica pogubila.

"Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad videli predsednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Nije bitno kako peva, kontekst je bitan, onaj u kom ona sramoti državu", smatra bivši hrvatski predsednik.

Slaže se da je u inostranstvu predsednica prepoznatljiva, ali i kaže da prepoznatljivost nije uvek pozitivna.

"Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo ko misli dobro", rekao je.

Za predsedničkog kandidata Miroslava Škora Josipović smatra da je "ozbiljan kandidat, intelektualac, talentovani muzičar", ali, kako kaže, sasvim sigurno je da nije njegov navijač u kampanji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: