"Ima nas premalo da bismo najveći deo svoje energije uložili u međusobnu borbu"

Novi Sad -- Istoričar Milivoj Bešlin izabran je za novog predsednika nevladine organizacije Vojvođanski klub, na izbornoj skupštini te nevladine organizacije.

Izvor: Autonomija.info
Podeli

Pored njega, kandidat za predsednika Vojvođanskog kluba bio je i poznati novosadski hirurg Miroslav Ilić.

Bešlin je zahvalio članovima kluba na izboru i rekao da će biti “predsednik kontinuiteta”, odnosno da će nastaviti tradiciju zalaganja za veću autonomiju Vojvodine unutar Srbije, kao i njegovi prethodnici na tom mestu, od 1992. godine, kada je Vojvođanski klub osnovan, preneo je portal autonomija.info.

Dosadašnja predsednica te nevladine organizacije Branislava Kostić zahvalila je članovima kluba na saradnji i kazala da je situacija u društvu, zbog pogubnog delovanja naprednjačkog režima, veoma teška.

Ona je ocenila da se mržnja koju taj režim širi prelila na celo društvo, zbog čega i u korpusu provojvođanskih snaga sve ređe može da se čuje tolerantan i racionalan jezik i korišćenje argumenata.

"Ima nas premalo da bismo najveći deo svoje energije uložili u međusobnu borbu, umesto u borbu za Vojvodinu, koja sve više propada i gubi svoj identitet”, poručila je Branislava Kostić.

Članove kluba pozdravili su i predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić i bivši predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin.

Vasin je rekao da je za sve političke opcije u Beogradu Vojvodina “zadnja rupa na svirali” i založio se da Vojvodina dobije punu autonomiju unutar Srbije.

Za članove Predsedništva Vojvođanskog kluba izabrani su Dragomir Jankov, Danica Stefanović, Lidija Stevanović, Kristina Meneši, Lazar Lazić, Marko Božić, Veljko Milić i Dinko Gruhonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu