"Poštovani prijatelju, dragi Borise..."

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Vučić je naveo da veruje da će ponovo imati priliku da ugosti Džonsona u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio Srbiju posle četrdeset godina.

"Poštovani prijatelju, dragi Borise, ponovo se pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima. Uveren sam da će izborna pobeda da Vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka", naveo je Vučić u čestitki.

On je dodao da Srbija želi da sa Velikom Britanijom uspostavi strateški važne odnose, ističući da je pred nama zajednički cilj da se srpsko-britanski odnosi uzdignu na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu.

"Nadam se zato i verujem da ću ponovo imati priliku da Vas ugostim u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio našu zemlju posle četrdeset godina. Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana", naveo je Vučić.

On je Džonsonu poručio i da će u Srbiji uvek imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan.

Prema poslednjim podacima BBC-ija jutro posle izbora, Konzervativna partija Borisa Džonsona osvojila je 364 mesta u parlamentu od 650, a Laburistička stranka 203.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu