Razbijena grupa koja je krijumačaila migrante - plaćali 6.000 evra za putovanje od 12 sati

Organi reda iz Grčke i Italije, uz podršku Evropola i Evrodžasta, razbili su veliku organizovanu kriminalnu grupu koja je krijumčarila migrante.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.12.2019.

18:29

Razbijena grupa koja je krijumačaila migrante - plaćali 6.000 evra za putovanje od 12 sati
Ilustracija: EPA-EFE/ Ricardo Garcia

Kako se navodi, migranti su krijumčareni čamcima preko Jadranskog mora.

Kako je saopštio Evropol, oko 150 migranata, među kojima je bilo i dece, krijumčarena su u nesigurnim i pretrpanim čamcima.

Na dan akcije, organi reda izvršili su 13 pretresa kuća i uhapsili osam lica grčkog, italijanskog i bliskoistočnog porekla za koje se sumnja da su članovi kriminalne mreže.

Istraga još traje u obe zemlje.

Sumnja se da je organizovana kriminalna grupa, aktivna od 2018. godine, krijumčarila oko 150 migranata sa zapada Grčke preko Krfskog moreuza do južne italijanske obale izmedu Otranta i Lečea.

Migranti su plaćali i do 6.000 evra za putovanje koje je trajalo oko 12 sati čamcima, nekada dugim samo 10 metara.

Deca mlađa od 13 godina krijumčarena su među migrantima.

Evropol je podržao ovu složenu prekograničnu istragu raspoređivanjem stručnjaka iz svog Evropskog centra za krijumčarenje migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: