Pronađena tela putnika nakon pada aviona u Čileu

Čileanski ministar odbrane potvrdio je da su pronađeni ostaci tela putnika vojnog transportnog aviona koji se srušio u ponedeljak.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

14:24

Pronađena tela putnika nakon pada aviona u Čileu
Foto: Tanjug/AP//Fernando Llano

U avionu "herkules C-130" bilo je 38 osoba, a bio je na putu za Antarktik kada je sat vremena po poletanju nestao sa radara, podseća AP.

Guverner regiona Magaljanes Hose Fernandes rekao je prethodno da su porodice nestalih obaveštene da su pronađeni ostaci, ne iznoseći detalje, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Danas smo dobili informacije od vazdušnih snaga da su pronađeni neki delovi aviona, kao i ljudski ostaci. Ovo je veoma tužan trenutak", rekao je Fernandes, precizirajući da su pronađeni točak aviona, deo trupa, kao i da su mnogi delovi plivali na površini mora.

Avion je nestao u ponedeljak popodne, a leteo je od Punta Arenasa u bazu na Antarktiku.

Poslednji kontakt avion je s kontrolom leta imao u 18.13 po lokalnom vremenu, nakon čega je nestao sa radara.

Pokrenuta je obimna potraga na kopnu i moru u kojoj osim Čilea učestvuju i snage Argentine, Brazila, Velike Britanije i Urugvaja.

Među putnicima su bila tri čileanska vojnika, dva civila, jedan student, 15 članova vazdušnih snaga, kao i jedina žena, 37-godišnja Klaudija Manco, inače geograf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: