"Otvaranjem Đukanovićevog kastodi računa rešava se afera"

Predsednik Atlas Grupe Duško Knežević, izjavio je da onda kada se otvori kastodi račun predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, biće rešena afera Telekom.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

17:00

EPA/ GEORGI LICOVSKI

Knežević, čije izručenje traži Crna Gora, ponovo se obratio uživo na Instagramu i poručio da se otvaranjem kastodi računa crnogorskog predsednika rešavaju finansiranja, kako je naveo, privatnih dilova Mila Djukanovića.

Kastodi račun je namenjen klijentima koji imaju višak novca, a ne žele da ga oroče. Naime, zarade na oročene depozite su fiksne. Ukoliko klijent želi da svoju ušteđevinu investira u akcije ili obveznice, koje po pravilu nose veće zarade sa većim rizikom, to može posredstvom kastodi banke.

Podgoričke Vijesti podsećaju da je glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, pre dva dana, na konferenciji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, rekao da se Specijalno tužilaštvo bavilo prijavama protiv Đukanovića, ali da nisu pronašli osnove sumnje za neko krivično delo.

"Samo u poslednjoj godini podneseno je više krivičnih prijava, možda pet, sedam, 10 ali najmanje toliko. Specijalno tužilaštvo je o svim prijavama odlučivalo i nikada nije došlo čak ni do osnova sumnje da je građanin Milo Đukanović u bilo kojoj ulozi, počinio neko krivično delo", rekao je tada Katnić.

Dodao je i da je Specijalno tužilaštvo, kao jedini nadležni organ, preduzimalo radnje i sprovodilo sve postupke, koji postoje do stepena osnove sumnje i nije pronašlo ni osnove sumnje za neko krivično delo.

"To je činjenica. Mi smo jedini ovlašćeni da to radimo u skladu sa zakonom, a mi smo to preduzeli. To su rezultati, koje vi ne respektujete i ovde ste organizovali neko parasuđenje i paradokazivanje. Ja ne želim u tome da učestvujem", kazao je Katnić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: