Uhapšeni i optuženi Srbi za ubistvo sunarodnika u Bratislavi

Dvojica Srba koji su napali i nasmrt pretukli sunarodnika Nikolu Kosanića (22) u Bratislavi uhapšena su u Mađarskoj i optužena za saučesništvo u ubistvu

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2019.

20:00

Uhapšeni i optuženi Srbi za ubistvo sunarodnika u Bratislavi
Ilustracija: Depositphotos/ Londondeposit

To je u sredu saopštila slovačka policija.

Treći napadač, državljanin Severne Makedonije, uhapšen je u Slovačkoj, ali protiv njega još nije podignuta optužnica, prenosi TASR.

"U saradnji sa Nacionalnim centrom Interpola i mađarskom policijom uhapšena su dvojica osumnjičenih za napad na Srbina ispred pošte u Bratislavi u ranim jutarnjim časovima 8. decembra", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku slovačke policije.

Oni su uhapšeni na osnovu evropskog naloga za hapšenje koji je izdao Prvi okružni sud u Bratislavi. Optuženi su u odsustvu i trenutno se sprovode proceduralne radnje za njihovo izručenje iz Mađarske u Slovačku.

Ako budu proglašeni krivim mogli bi da dobiju kazne zatvora od sedam do 10 godina, navodi policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: