Izrael: Četvrti izbori za godinu dana sve izgledniji

Izraelski poslanici su započeli glasanje o raspuštanju parlamenta, Kneseta, kako bi se otvorio put trećim izborima za manje od godinu dana.

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2019.

11:54

Izrael: Četvrti izbori za godinu dana sve izgledniji
Getty/ Rebeca Figueiredo Amorim

Parlament je usvojio preliminarni dokument o raspuštanju pre no što istekne rok večeras u ponoć.

Glasaće se još tri puta, i ako bude konačno usvojen, taj predlog zakona izbori će biti zakazani za 2. mart 2020.

Ove godine su parlamentarni izbori u Izraelu održani u aprilu i u septembru, ali na njima nije bilo jasnog pobednika i nova vlada nije formirana. Nakon septembarskih izbora ni premijer Izraela Benjamin Netanjahu, ni njegov glavni rival Beni Ganc nisu imali neophodnu većinu, najmanje 61 od ukupno 120 poslanika, u parlamentu.

Kao jedini izlaz se činila vlada nacionalnog jedinstva ali oni o tome nisu mogli da se dogovore u roku od tri nedelje koliko su na kraju imali na raspolaganju.

Obojica i dalje tvrde da rade na tome da pronadju izlaz iz političkog zastoja koji već dugo traje i izbegnu treće izbore za manje od godinu dana, međutim u ovom trenutku se čini da to nije moguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: