SL: Albanski političari da se ne utrkuju ko više mrzi Srbe

Pacolijeve pretnje predsedniku Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću, najava optužnica za Srbe jesu odraz mržnje prema svemu srpskom, ocenjuje SL.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.12.2019.

18:17

SL: Albanski političari da se ne utrkuju ko više mrzi Srbe
Ilustracija: EPA/Kushtrim Ternava

Pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću, kao i najava optužnica i hapšenja Srba, koje je uputio kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ogolila je istinu koja je "odraz mržnje prema svemu što je srpsko", ocenila je Srpska lista u saopštenju koje je dostavila medijima.

"Ovaj paradoks da o optužbama govori političar, a ne pravosudni organi pokazuje da Bedžet Pacoli želi da se dodvori ekstremnim liderima Samoopredeljenja kako bi se smilovali na njega i uzeli ga u vladu, ali i ogoljuje nameru Prištine da nastavi sa lažnim optužbama kako bi proterala Srbe sa Kosova i Metohije", navodi SL.

Srpska lista poziva albanske lidere da prestanu da se utrkuju tome ko više mrzi Srbe, jer se time, kako navode, opasno podižu tenzije i ugrožava krhki mir na Kosovu i Metohiji.

"Svesni smo nesposobnosti takvih političara da gradjanima obezbede bolji život, ali nikada nećemo prihvatiti da neko etiketira i targetira naše sunarodnike, kako bi se skrenila pažnja javnosti i sticali jeftini politički poeni", poručila je SL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: