Grk pokušao da bez prijave iznese iz Srbije 89.000 evra

Uprava carina saopštila je da su pripadnici te službe na prelazu Preševo sprečili grčkog državljanina da bez prijave iz Srbije iznese 89.000 evra.

Izvor: Beta

Sreda, 11.12.2019.

14:50

Grk pokušao da bez prijave iznese iz Srbije 89.000 evra
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Kako se navodi, carinici su u saradnji sa policijom, novac otkrili tokom pregleda "mercedesa" nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji grčki državljanin sa prebivalištem u Nemačkoj.

"Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je rekao da sa sobom nosi samo lične stvari. Detaljnim pregledom putnika i automobila ustanovljeno je da on u džepovima jakne, u kaseti ispred suvozačkog sedišta, u ličnoj torbici, kao i u torbi za laptop, krije čak 89.000 evra koje nije prijavio", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je državljaninu Grčke vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: