Brnabić na konferenciji "WORLD.MINDS" u Cirihu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvuje danas u Cirihu na konferenciji "WORLD.MINDS".

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2019.

09:25

Brnabić na konferenciji
Foto Tanjug/Vlada Republike Srbije/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Na toj konferenciji, inače, učestvuju vodeći svetski inovatori, naučnici, biznis lideri i umetnici, koji na inspirativan način predstavljaju ideje novog doba.

Brnabić će učestvovati u panel diskusiji na temu geopolitičkih dešavanja sa bivšim predsednikom Južnoafričke Republike Frederikom Vilemom de Klerkom i međunarodno priznatim geopolitičkim analitičarom i osnivačem kompanije "Geopolitical Futures" Džordžom Fridmanom.

"WORLD.MINDS" je osmišljen tako da govornici prezentuju najzanimljivija i najnovija otkrića u inovacijama, nauci i drugim oblastima društvenog delovanja, navode iz Vlade Srbije.

Skup se održava svakog decembra u Cirihu, kako bi bila predstavljena najbolja rešenja te godine iz celog sveta o kojima se na skupu razgovara.

Srbija je ove godine imala tu čast da bude prva zemlja na svetu, pored Švajcarske, u kojoj se održao ovaj značajan simpozijum koji okuplja najviše mislioce sveta.

Prvi od tri dogovorena skupa odžao se u maju 2019. godine, u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Beograd je na taj način postao svetski centar za razmenu prestižnih inovativnih rešenja u oblasti robotike, astrofizike, medicine, molekularne biologije, psihologije, marketinga, umetnosti, sporta.

Okupljanje lidera iz brojnih, često i raznorodnih oblasti omogućava razmenu ideja koje pokreću potpuno drugačije sagledavanje sveta, što je glavni princip rada ove organizacije.

"WORLD.MINDS" zajednicu čini više od 1.000 visokorangiranih pojedinaca, među kojima su nobelovci, državnici, naučnici, profesori univerziteta, ambasadori, pisci, koji su dali značajan doprinos nauci, umetnosti i biznisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: